Trend på kajakfronten 2011

Ja vad är det som ser ut att bli populärt i år! flera tillverkare kommer med Tiderace liknande kajaker. Mycket rocker, stabila,flatbottnade och tänkta att fungera bra på surf och vågor.  Den andra trenden i sverige ser ut att bli Inut/grönland inspirerande kajaker. hoppas några dyker upp på Kajakdagarna så man kan testa.

Tahe/Zegul är en av tillverkarna som satsar på både dessa typer av kajaker. Seabird satsar stenhårt på grönlandskajaker. 

Zegul 520 ser trevlig ut och måste nog provas!

Qanik från seabird ser bra ut och är sjukt billig. Är tillverkade i Kina och det brukar inte vara de bästa men för det priset så…

 Avdankade Skim har fått fart under fötterna igen och kommer med en ny kajak BRAVEHART med något märkligt däck med en djup försänkning typ Tahe akterdäck men som här går över hela kajaken. Men vem vet kanske bra ny kajak ?Namnet Bravehart låter dock lite fånigt.

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Kajak, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.