Olympus TG-1

Olympus TG-1 är nog den optimala paddlings kameran och kanske det bästa som finns att köpa för tillfället? Har imponerade prestanda och hus i metal. Ett ljuskänsligt objektiv är nog en sak som många saknat på den här typen av kameror. HDR, GPS och flera andra roliga finnesser. De flesta stora tillverkarna har nu lämpliga kameror för paddling så urvalet är stort. Finns nu allt från billiga badkameror till dyra modeller.

Så här skriver Olympus på sin hemsida:

Även jämfört med den extremt höga standarden på Olympus TOUGH-kameror tar  nya TG-1 TOUGH flaggskeppet enastående bilder och kan skryta med några anmärkningsvärda funktioner. Först och främst den fantastiska bländaren F2.0 high-speed lins som kan fånga bilder med otrolig bildkvalitet, till och med 12 meter under vattnet, vilket är precis det kameran är konstruerad för. TG-1 är vattentät till 12m **, stöttålig till 2m ***, krossäkra till 100kg **** och fryssäker till -10 ° C. För seriösa fotografer finns vattentät fisheye och telekonverter (med en adapter som finns som tillbehör). Den har även Olympus iHS (Intelligence, High Sensitivity och High Speed)-teknologin plus en färgrik, hög kontrast, anti-reflex OLED display, GPS och e.compass och tre nya bildtagningslägen: Low Light, Super Sports och Super Macro. Det är en imponerande paket som sätter konkurrenternas kompaktkameror på plats.

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Foto och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.