Nytt Från Seabird, 5 stycken nya kajaker och hur går det för de andra!!

Seabird är verkligen på gång! Flera nya kajaker på kort tid. Nu kommer både Surfski och en utmanare till Nelo Viper och Citius som säljer bra sedan tidigare i svenska motions segmentet. Även tre nya fiske kajaker ser dagens ljus. Spanade även in deras hemsida!! Den kunde vara lite utförligare…men ändå skaplig att läsa och utseende

Kul att det är en svensk som ritat åt Seabird. Men man undrar ska Tahe och Seabird slå ut andra märken som inte kan konkurrera i pris. Kajaker tillverkade i Kina(seabird) som ofta kostar nästan mindre än halva priset mot många andra tillverkare. Nu har jag inte sett
priset på de nya kajakerna men om men ser på SB andra priser så är det mycket
billigt. Tahe som även de har otroligt många kajak modeller fortsätter komma med nya modeller, snart ser vi nog en Surfski även där.

Point 65 Ett märke som jag personligen trodde skulle ge oss lite roligare kajaker när de verkligen var på gång för ett antal år sedan. Flytten av deras av produktionen till kina och Nigel Foster kajakerna ser ut att vara ett misstag. även om deras mjukplast kajaker ser ut att gå bra. Billiga rekreations kajaker för campingar och liknande gör inte mig intresserad. Några av deras kajaker från Kina fick skäddor som var helt usla då de var mycket tröga att använda, men kanske de har fixat det numera? Men få av deras nya kajaker är i mina ögon någon större hit. Men de Surfski som kommer kanske kan ändra på det. Läste på hemsidan att de har nytt på G…Hemsidan som inte är speciellt snygg eller trevlig, små trist. Noterade dock bilden de använde utan att fråga under många år numera är borta. Tog den kanotmaraton 2004 om jag kommer ihåg rätt.

Trapper Är till salu och söker köpare enligt vad jag hört, trevliga kajaker. Hemsidan är lite tråkig men skaplig information.

Tahe har börjat göra riktigt brakajaker som ligger bra i pris där alla kan hitta något som passar alla möjliga sätt att paddla på. Hoppas dock de inte fortsätter att bara använda en designer av deras kajaker utan breddar upp även där för att ge lite annorlunda kajaker.
Hemsidan är uppdaterad och en av de bättre av nämnda tillverkare.

VKV har sin trogna skara med paddlare men är det så bra med Seabird på hemmaplan som ständigt kommer med nytt. VKV själva inte kommit med något verkligt nytt på evigheter även om de uppgraderat tidigare modeller på ett fint sätt. VKV hemsida är inte bra även om den ger skaplig information men hur kan det bli så här trist.

Reval Kayaks har fina kajaker men snarlika modeller i hela modellserien och har på senare tid inte hörts av så mycket i media mm, sjukt usel hemsida som är så tråkig…

Skim har fina nya kajaker och känns som att de är på G i Finland. Helt ok hemsida!!

Kajaksport
Säljer tillbehör till de flesta kajaker och gissar att företaget går mycket bra!! Men deras kajaker känns trista och inte så spännande längre. Många år sedan det kom något nytt. Fin bra hemsida!

Blev ett något splittrat inlägg detta men är lite snurrig av för
lite sömn då vi har nyfödda tvillingar hemma/Kanotisten

 

 

 

 

 

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Kajak, Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.