Nordic kayaks Club 540 Surfski

Har sålt ett flertal kajaker men även köpt en ny. NK 540 club ! Vi har en sådan i kanotklubben som jag paddlat en del. Upptäckte att jag sitter väldigt bra i den här surfskin. Club 540 kan fås med luckor så att den går att packa. Är detta något som kan ersätta en vanlig långfärdskajak?

Nej det finns fortfarande begränsad användning då den helt enkelt inte är anpassad för detta fullt ut.Skrovet och modellen fungerar utmärkt och är inte helt olikt min Tiderace Pace 17! Problemet är att det fortfarande är lätt byggd och är beroende av invändiga stringers stöd mellan botten och däcket i hela packutrymmet som gör det besvärlig att använda utrymmet. Antagligen skulle det behövas minst 5kg mer till ett robustare laminat för att slippa stringers.Även luckorna behöver vara fler och mer anpassade att fylla hela utrymmet med packningen. Sedan är däcket utan alla fästpunkter för reservpaddel,kompass mm.

Är stadig som en vanlig havskajak och har så man byta mellan underliggande roder och släproder. Hur snabb är den då ? Har faktiskt inte koll på det riktigt och personligen måste jag erkänna att jag är i dålig form men känns pigg och lite medsjövågor så…

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Bengt`s kajaker, Kajak, NK 540 Club, Provpaddlat, Surfski, Video, You Tube och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.