Lidl Tält Rocktrail

He he har köpt ett tält för 170kr på Lidl !! vikt 1.5 kilo och enkelväv. Pinnarna och bågarna väger nog en bra del av de 1.5 kilorna. Måste provas om det går att använda. Har satt upp inne i lägenheten för att se om det gick, funkade. Tänkte testa i lite mer naturnära miljö. Återkommer med ett test.

1572g complete

772g tent + groundsheet

486g poles

248g pegs + guys.

64g bag

Lidl tält

Första testen gick bra, 5 dagar i skärgården med en del regn. Tältlet håller bra för regn men mehöver många stenar som stöd vid tältning på klippa. Kul ändå att ett så billiggt tält ändå fungerar.
Så här såg det ut när vi var ute!
Lidl tält

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Friluftsliv, Tält, Tester och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Lidl Tält Rocktrail

 1. Ulf skriver:

  Om det regnar kanske man får lida i ett lidl-tält.

 2. Alf skriver:

  Någon lurendrejare säljer ett sånt lidltält på tradera nu – http://www.tradera.com/Tva-mans-talt-1-5kg-2000mm-vattenpelare-helt-nytt-auktion_340242_131007953 , ligger i över 600 och utropspriset är/var nästan dubbla nypriset.

  Tältstängerna tycks vara samma plast-glasfiber med stålhylsor som kom med det 99kr tält jag köpte på öb i somras. Stängerna vägde nog lika mycket som resten av tältet. Givetvis var pinnarna i stål de med så man kan hamra ned dem i trä om det behövs, men runda i profil så de lätt åker upp ur jord även med mycket måttlig belastning. Slog upp det på tomten, förankrade med pinnar och gick ifrån det en stund och det blåste iväg helt i det milda brisen. Lämnade tillbaka det då jag inte fick plats raklång ens på diagonalen inuti.

 3. Bengt Larsson skriver:

  Ska nog försöka fixa till några saker så ska det nog funka, vi får se../Bengt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.