Kanotisten har köpt en ny kajak

Nu har en dukad grönlands kajak kommit med i flottan. Den byggdes på en kurs på skeppsholmen för två år sedan och jag fick köpa den för 1000kr. Problemet är bara att den jag köpte kajaken av var väldigt stor och lång. Så kajaken var anpassad för detta. Längden är 6 meter och den är lite för rymlig i sittbrunnen, jag når inte fotstödet. Bredden på kajaken måste jag mäta om. Den var 54 bred bakom sittbrunnen men upptäckte att den nog är bredare framför sittbrunnen. Då kajaken legat ute en tid var den lite angripen av mögel på dukens insida. Vid provpaddlingen visade kajaken sig vara rejält lovgirig på ett jobbigt sätt som måste försöka fixas. Senare måste duken skäras upp på däck för att placera in ett fotstöd som passar mig. Sittbrunns ringen var dåligt sydd och duken var lite för snålt skuren så det fick jag sy om. Fick dra och slita för att duken skulle räcka till i framkant där lite duk saknades för att det skulle bli någorlunda tätt. Kunde vara snyggare med det funkade. Invändigt så hällde jag i en smörja av tjära från Åland och rå linolja som ska hindra fortsatt mögel, tar tid att torka och luktar starkt men blir bra när det torkat upp.

[mudslide:flickr,0,36912648@N05,72157624346220856]

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Bengt`s kajaker, Kajak, Tester av kajaker, Wood & Canvas. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kanotisten har köpt en ny kajak

  1. Ulf skriver:

    Du ser nöjd ut över köpet på bilden så jag tar det som att du har kontroll över de små skavankerna du nämner i inlägget. Det är en speciell känsla i att köpa en kajak, jag tror att det gäller även för dig fast du har så många.

  2. Bengt Larsson skriver:

    Ja jag tycker det är kul med kajaker i duk och trä som omväxling till de andra. Kul att sy och måla i naturmaterial….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.