Höstpaddling

Var ute på en kortare helgtur med start i Saltsjöbaden. Fick sällskap av Santi & Ellinor två medlemmer i ÖKS. Lungt men lite mulet och det blev mörker paddling då vi startade ganska sent på dagen. Mörker paddling är kul men man ser inte så mycket!
Fick dock lite problem när vi kom fram då jag missförstått var nyckeln till stugan jag hyrt låg. Vi kunde dock sova på ett golv i en annan byggnad där det fanns en värmande öppenspis. Vi fick dela på ett liggunderlag och diverse annat vi kunde hitta att sova på. Det hela blev över förväntan vi sov helt ok. Vi badade även bastu sent på kvällen och kände på Nämndöfjärdens kalla vatten.
Dagen efter kollade vi ön lite mm och startade sedan de 3 timmarnas paddling tillbaka i lätt med/sidvind. Regnade lite lätt från och till. Vi såg ett Havsörns par landa i sitt bo
på Ägnö. Första året jag sett ett bo så långt in mot tätbebyggda områden.Passade på att prova en hyrd kajak från Kayak event, en Tiderace Explore-S.

IMG_5884

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Kajak och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.