Att ha en blogg om paddling

En rolig sak med bloggar är statistiken på besökare. Nu har jag varit lite slö ibland att skriva här men för den här bloggen ser det bättre ut i år, runt 800besök med en topp på ca 1500 besökare per månad. Inte så mycket mot en del andra större kajakbloggar men kul ändå. En anna sak som är bra med att blogga att man får många kontakter i kajaksvängen. Har även fått tillfälle att fynda en del kajaker genom bloggen mm. Ska försöka bli bättre 2011, men vi får se. Flyttar till större lägenhet (Örnsberg) Väntar även tvilling bebisar i augusti så risken finns att det blir svårt att hinna med.

Örnsberg är ett informellt område omfattande västra delen av stadsdelen Aspudden och östra delen av stadsdelen Hägersten i Söderort inom Stockholms kommun.

Örnsberg har fått sitt namn efter en fastighet från 1740-talet som låg vid Hägerstenshamnen. Huset brann ner på 1920-talet. Det hade sitt namn efter den första ägaren, Nils Öhrn, som förvärvade ett torp i området år 1740.

Eftersom området är informellt har det inga officiellt fastställda gränser, men det brukar avse det område som betjänas av Stockholms tunnelbana, station Örnsberg.

Stationen trafikeras av T-bana 2 (röda linjen) och ligger mellan stationerna Aspudden och Axelsberg. Avståndet från station Slussen är 5,6 kilometer.

Stationen invigdes den 5 april 1964 och består av en plattform utomhus med entré från västra änden vid Örnsbergsvägen. Örnsberg var ändstation fram till 16 maj 1965.

För närvarande projekteras en omfattande utbyggnad av bebyggelsen i Örnsberg. I kvarteret Plomben, strax väster om tunnelbanestationen byggs 340 lägenheter. Den första etappen beräknas stå klar i början av år 2009. Stationen, som för närvarande ligger i ett öppet schakt, kommer vidare att däckas över med bostadsbebyggelse med fasader mot Hägerstensvägen.

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Bengt Larsson, Bloggen, Kajak, Örnsberg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.