Spanat på nätet

Då jag är pappaledig med tvillingarna så blir det inte så mycket paddling för tillfället! Har dock haft tid att spana runt lite på nätet på kvällarna när de somnat.
Det som fångat mitt intresse är nyheter från mässor mm och det makalöst stora utbudet av kajaker. Seabird Design som är de med de lägsta priserna spottar ut nya modeller och det andra stora lågprismärket Tahe Marine är inte sämre dom. En sak man lägger märke till är Tahe med undermärken som Zegul och Trapper är usla på marknadsföring och deras kataloger är snarast fåniga om man vill ha lite mer fakta. Ta bara en titt på Zegul sidan som inte uppdateras på evigheter. slut med gnäll, nu några andra saker som jag spanat på.
Min span topp:

  • Hybrid kajaker som Pyranha Fusion och liknande. Skulle var kul att ha om man vill ha lite närmare kontakt med sten mm.
  • Qajaqer i trä och duk är alltid snyggast och intressanta. Samlar information och material till något som ska bli av (när jag hinner). De i plast är även de snygga och har själv en Tahe Greenland T. Nu är det tydligen en till på G! Hans Fridel har ritat en för Zegul/Tahe som ska vara en storlek större än Taha Greenland T som kommer 2013. Seabirds Black Perl är billiga  och man kan köpa två till samma pris som Arrow Ivalu. Men nog är duk varianten ofta klart snyggast och har lite mer patina.

 

  • Har även spanat in några oömma kajaker då jag är lite intresserad av en då man inte vill använda de lite ömtåligare kajakerna. Havsstuket istället för en fors hybrid var tanken. Finns hur många som helst, allt från några tusenlappar till en 17-18 000kr. En populär kajak av den här typen är P&H Delphin

Även Valley har några fina kajaker i mjukplast. En billig liten sak som inte heller ser så tokig ut är Tahe Reval mini pe. Skulle kunna tänka mig att provpaddla en!

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.