Örnsbergs Kanotsällskap www.oks.nu

Har varit aktiv i ÖKS styrelse sedan 2003(3 år som ordförande) men nu efter årsmötet är det slut med det. Är dock aktiv på andra sätt i föreningen. Att vara aktiv i en förening har både bra och dåliga sidor. Ett problem är att många medlemmar tvekar att bli mer aktiva i en förening då det befarar att det blir för mycket jobb. I bland känns det som både nya och ibland även äldre medlemmar ser på de som är aktiva som en del i ett företag. Betala så får men det man behöver!! Kanske är det ett föråldrat sätt att driva en förening genom ideellt arbete med över 600 medlemmar men vill inte tro det. Men ska inte klaga för mycket det har varit roligt och intressant. Föreningens kris under åren 2002-04 var jobbig med en del interna strider i styrelsen men många som då var med gjorde ett jätte jobb för att få föreningen på fötter igen.

Den svåraste frågan under de flesta åren var den om lokalerna då de har varit hotade som hemvist för ÖKS. Nu finns det lite utrymme att fundera vidare då ett 3års kontrakt för Reimersholme är skrivet.
Att ha två lokaler är inte en optimal lösning då det skapar extra jobb och kan vara svårt att få alla att dra åt samma håll. En trist sak är hyran på Reimerholme som ligger på cirka 33-34 000 i månaden, om inte den fanns skulle klubben vara väldigt välbärgad. En sak som finns under ytan i många kanot klubbar är föreningens inriktning. ÖKS är från början en tävlings och race klubb men numera är nog de flesta medlemmar mer intresserade av tur och långfärds paddling. Eller kanske bara för motionens skull. Motionspaddling har på senaste tiden fått ett litet uppsving igen. ÖKS båda lokaler har lite olika inriktning: Reimersholme race och tävling. Gröndal har mer av tur/långfärds typ paddlare. Behöver inte vara ett problem bara men ger båda grupperna utrymme och uppmärksamhet.
Ska försöka få fart på långfärd och tur paddlingen igen som legat lite i träda då mycket tid lagts på att ta hand om alla nya medlemmar, en klubb i Stockholm som öks tar emot runt 70-100 nya medlemmar varje vår/sommar. Att få fart på TOLF (tur och långfärd) i klubben kräver dock att man hittar ett gäng paddlare som är villiga att ge lite mer av sin tid./BL

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Kajak, Örnsbergs Kanotsällskap och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.