Nordic Kayaks 540 Club

Har nu paddlat denna surfski några gånger och kan bara konstatera att jag sitter väldigt bra i den, var faktiskt därför jag köpte den. Paddelinsättning går att göra utan att slå i skrovet och känns skönt när man bara kan tänka på paddlingen utan att fundera på om man sitter bra eller inte. Har lite vek bålstabilitet så är lite extra känslig för detta. NK 540 är väl in direkt snabb på plattvatten utan är nog lite långsammare än min Stellar S 18 S och Tiderace Pace 17 men är inte så stor skillnad. Beror nog mer på paddlaren som är lite otränad.. Kan paddla 7-8 km/h utan behöva ta i speciellt mycket. Tar man i lite mer så hamnar jag på nästan på 9 km/h. (4.3-4.8 knop) Går att öka på mer men kostar för mycket så som min form är för tillfället. Är väldigt nöjd med NK 540 ! Ska dock fixa så att luckorna sitter fast i något så man inte råkar tappa bort dom.

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Bengt`s kajaker, Kajak, NK 540 Club, Nordic kayaks, Paddling, You Tube och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.