Kamerafronten 2012

Senaste tiden har det kommit många nya kameror som fungerar för paddling och blöta miljöer. Utbudet har bara på några år ökat drastiskt. Nästan alla stora kameratillverkare har nu minst en men ofta flera olika modellar att välja på. Vilken ska man då välja? Kanske spelar det inte så väldigt stor roll då de flesta tar skapliga bilder och video men söka lite på nätet innan köp kan vara en god ide. Canon, Panasonic och Olympus har alla nya eller uppdaterade modeller. Nikon kom med en ny för ett tag sedan. Toppmodellerna har ofta GPS och en hel del extra finnesser som ibland känns lite onödiga.

Det man nu börjar sakna är en lite mer avanserad kamera som är lite ljuskänsligare och kanske med utbyttbara/bättre objektiv och större sensor.

Tänk om den här vore vattentät! Canons nya toppmodell, kanske en bra landkamera som kan packas i kajaken..

Canon G1X

 

 Panasonic FT4

 

Själv använder jag Panasonic`s FT3 som funkar bra men innomhus bilder blir inte så bra.Är dock väldigt nöjd med kameran, nu finns FT4 med en del nytt. FT3 kanske nu går att fynda till lägre pris när den nya har kommit.

Canons helt nya är lite intressant då Canon brukar ta bra bilder, har haft flera Canon själv och gillat dom!
 Pantax ser lite speciell ut!

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Foto, Video och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.