Dyster början på sommarsäsongen, paddlare döda.

Dödsolyckor tidigare i Norge och nu Finland, börjar inte bra!

Många nya paddlare som saknar vana kommer i sommar att ge sig ut på våra vatten. Kanske ett info/säkerhets blad borde ingå när man köper eller hyr kanot/kajak. det skulle kanskee få några att tänka till vad som händer om man går runt med kajaken och hur man kan rädda sig.

Helgen var ovanligt dyster speciellt i Savolax, där fem person miste livet. I Pielavesi i norra Savolax drunknade en 4-årig flicka på lördagskvällen. Hon gavs första hjälpen och fördes till sjukhus med helikopter, men kunde inte räddas.

I Pieksämäki drunknade två kanotister i separata olyckor på sjön Pieksäjärvi. Båda männen hittades på lördagen. Den ena drygt 50-åriga mannen hade anmälts saknad redan i fredags. Under efterspaningarna fick nödcentralen tips om rop på hjälp som hörts från den norra delen av sjön.

Räddningsverket hittade 50-åringen död efter en observation från ett flygplan. Dessutom hittade man liket av en äldre man på området där ropen på hjälp hörts. Han hade åkt för att fiska på lördagsmorgonen.

Polisen i Pieksämäki uppger att båda männen rörde sig med kanot, men att det var två helt separata fall.

SJU DRUNKNADE UNDER HELGEN-Dyster början på sommarsäsongen

Om Bengt Larsson

Kajakpaddlare som bloggar om diverse runt paddling mm. Bor i Stockholm/ Örnsberg. Aktiv i Örnsbergs kanotsällskap och i bakgrunden för Qajaq Sverige FB: https://www.facebook.com/kanotisten.spant
Det här inlägget postades i Kajak och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.